Ferieglede

Nå er skoleåret begynt igjen. Hg hverdagen, med arbeid, rutiner og daglige fritidssysler har overtatt enda en gang. Det er litt vemodig å gi slipp på feriemodus, men det er godt også. Når man kommer i normal gjenge, treffer de vanlige folkene man kjenner, og føler hvordan dagliglivet faller på plass igjen. Og da er det jo lov å mimre litt om de deilige feriedagene!

De fleste av våre venner tar med seg barna på ferie til utlandet, eller i hvert fall til ett eller annet spennende sted i Norge, med opplevelsespark eller i det minste, bademuligheter. Vi har bestandig vært blant disse sommernomadene, men i år bestemte vi oss for å holde oss hjemme. Det ble litt skuffelse i rekkene, men det tok seg fort opp da vi begynte å snakke om hva vi kunne ta oss til. Gutta la ivrige blaner om skogsturermed telt og lange utflukter på sykkel.

Jeg for min del, mener at en ettermiddag i hengekøya med en god bok, er vel så bra som å ligge, sitte og bade i trengsel på en overfylt strand ett eller annet sted i «Syden». hengekøye

Mens ungene spilte ball, småkranglet eller stakk av gårde på egne eventyr, hadde jeg noen suverene stunder helt for meg selv, og kunne lade opp batteriene. Med lyden av gressklipperen i bakgrunnen, blandet med fuglekvitter og ungeskrik, fluesurr og lukten av gress og trær, tanken på litt grillmat utpå kvelden… Ikke fortell meg at ikke dette er ferieglede?

Og når vi samtidig rakk å male huset og endelig gjøre ferdig garasjen som har stått uisolert i årevis, var det både ferie og glede på alle kanter!

Men til neste sommer stikker vi nok sikkert av gårde til ett eller annet sted med palmer og hav, vi også…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *